FOLLOW-UP BIJEENKOMST

Ruim een maand geleden organiseerde provincie Noord-Brabant samen met het PON de Bounce Backathon, dé hackathon sociale veerkracht in Brabant. In 24 uur gingen multidisciplinaire teams aan de slag met verschillende datasets om nieuwe inzichten en oplossingen te vinden voor vier maatschappelijke vraagstukken

 

  • Hoe kan eenzaamheid in Roosendaal verminderd worden? (Gemeente Roosendaal)
  • Hoe wordt dementie een zorg van een gehele gemeenschap? (PGraad)
  • Hoe wordt Tilburg een geluksstad? (Gemeente Tilburg)
  • Hoe kunnen we laaggeletterdheid en digibetisme tegengaan? (Cubiss)

 

En het was een succes! Negen teams presenteerden op zaterdagmiddag het resultaat van 20 uur brainstormen, in data duiken en idee-ontwikkeling. Negen nieuwe ideeën, de één wat concreter dan de ander, die een bijdrage kunnen leveren aan het veerkrachtiger maken van onze samenleving.
 
Ben jij benieuwd naar wat er precies gebeurd is afgelopen 10 en 11 februari? Wil je graag weten welke ideeën de teams bedacht hebben? Op donderdagmiddag 13 april organiseren we een follow-up bijeenkomst waar we terugblikken op de Bounce Backathon.
 
PROGRAMMA
Vanaf 13.00 uur ben je welkom voor een inloop met koffie en thee. De teams zullen op een informele manier de ideeën en concepten die zij tijdens de Bounce Backathon bedacht hebben presenteren. Daarna kijken we terug op de hackathon met Gedeputeerde Henri Swinkels, die zelf als deelnemer 24 uur aanwezig was. Hij deelt zijn ervaringen. En de vier challengehouders die een maatschappelijk vraagstuk hebben aangeleverd, lichten hun vraagstuk toe, vertellen hoe zij de hackathon hebben beleefd en wat zij gaan doen met de resultaten. We sluiten de middag af met een presentatie over het onderwerp data. Wat is data nou eigenlijk? Welke kansen liggen er? Wat kunnen we er mee, en wat betekent dat voor ons werk?
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
De follow-up bijeenkomst Bounce Backathon vindt plaats op donderdagmiddag 13 april, van 13.00 uur tot 15.30 uur. De locatie van deze bijeenkomst is Igluu Eindhoven. Adres: Lichttoren 32, 5611 BJ te Eindhoven.
 
Igluu Eindhoven ligt op maar 3 minuten lopen van Eindhoven CS. Ook is Igluu gemakkelijk met de auto te bereiken. Parkeren kun je het beste in de P1 Mathildelaan parkeergarage, deze ligt tegenover het gebouw.
 
Wil je bij deze follow-up bijeenkomst aanwezig zijn? Meld je aan via het aanmeldformulier.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via socialeveerkracht@brabant.nl of kijk op www.brabant.nl/socialeveerkracht.

De winnaars!
© 2016 Provincie Noord-Brabant | Ontwerp door Studio Blikwerk